torstai 21. huhtikuuta 2011

Ulkomaille

Äänestämässä kävin ennen vaaleja hotellissa. Ei vain paljon auttanut, sillä Perussuomalaiset ottivat murskavoiton. Sitä on täälläkin saanut selitellä, sillä kovin ovat kiinnostuneita Suomen politiikasta. Hauskasti oikeastaan aina olen huomennut puolustelevani Soinia. Ei, Soini ei ole yhtä radikaali kuin Geert Wilders. Portugali-tuki oli tärkeämpi asia kuin muukalaisviha jne. Soinin hymyilevä naama on ollut paikallisissa lehdissä päivittäin. Hallitusneuvotteluihin Soinin kannattaisi hakea neuvoa täältä Hollannista, jossa populisti-Wilders on luonut mahtavan aseman. Hän on puolueensa ainoa jäsen, joten puolueen karnevaalisiipi ei pääse hyppimään silmille. Lisäksi alahuoneessa hänen Vapauspuolueensa on jossain opposition ja vähemmistöhallituksen välimaastossa. Hän on liitossa hallituksen kanssa, joten käytännössä hän pääsee sanelemaan maahanmuuttopolitiikkaa ilman populistille aina niin ikävää hallitusvastuuta. Yhdessä hallituksella ja Vapauspuolueella on vain yhden paikan enemmistö, joten ihan taivaassa liitto ei ole tehty..

Viime päivinä Groningenia on hellinyt poikkeuksellinen helleaalto. Ulkona on ollut kuin Suomessa kesällä, joten auringosta on nautittu kaupungin molemmissa mainioissa puistoissa. Myös jalkapallokausi on vihdoin avattu puistoneppailun merkeissä.

Wildersin ohjeiden mukaisesti ja sählyn ottelukalenterin velvoittama olen matkustanut vain kotimaassa. Huomenna kuitenkin suuntaamme Juhan kanssa pääsiäisen viettoon Saksaan. Jos Hopeanuolemme kestää autobahnin rasitukset, niin suuntana on Hannover, jossa Juhan entiset naapurit majoittavat meidät. Lauantain ohjelmassa on 3. Bundesliigan futismittelö Eintracht Braunschweig-Kickers Offenbach. Kotijoukkue on jo varmistanut sarjanousunsa, joten tunnelma on varmasti mukava. Vaikka joukkue pelaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, niin yli 20 000 katsojan loppuunmyydyllä stadionilla riittänee tunnelmaa. Sunnuntaina siirrymme Esseniin Villen hoiviin, varmasti tunnelma on sielläkin lämmin.
Pannukakkulaivan terassilla.
Joku muukin oli tullut kouluun pyörällä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti